Termenul „cache” se referă la un container de stocare. Dacă sunteți familiarizat cu geocaching-ul activității recreative în aer liber, este posibil să fiți familiarizat cu termenul din afara computerului. Dar, în termeni de site-uri și computere, o memorie cache este stocarea temporară care este utilizată pentru a accelera cererile viitoare și pentru a încărca lucrurile mai repede pentru utilizator.

Memoriile cache sunt utilizate în mai multe moduri diferite în calcul.

Procesorul computerului dvs. are propria cache numită cache CPU care leagă memoria principală și procesorul. Există și o memorie cache de disc care leagă procesorul și stocarea. De asemenea, computerele își rezervă o parte din memoria RAM pentru a crește viteza de procesare. Și apoi există cache-ul browserului.

Ce este un cache al browserului?

În termeni de calcul și, în special, pentru browserele web, site-urile web utilizează un cache al browserului pentru a stoca unele elemente pentru o încărcare viitoare mai rapidă.

Când încercați să vizitați un site web, introducând adresa URL sau făcând clic de pe Google sau de pe un alt site web, faceți o solicitare în browserul web. Site-ul pe care l-ați solicitat răspunde la solicitarea dvs. prin încărcarea site-ului.

Citeste articolul integral :