Navigarea pe Internet în siguranță la locul de muncă: mic ghid

Luați notă că unele dintre cele enumerate mai jos pot fi deja în politica de securitate a angajaților pentru Internet al companiei dvs., dar în cazul în care nu aveți o astfel de politică (încă), lista de mai jos este un bun punct de plecare.

Asigurați-vă că browser-ul dvs. instalat pe mașina dvs. de lucru este actualizat. Departamentul IT poate fi responsabil pentru actualizarea sistemelor de operare ale angajaților (OS) pe dispozitivele de la distanță și interne, precum și a altor software-uri critice pentru afaceri. Poate nu este treaba lor să actualizați software-ul pe care l-ați instalat, cum ar fi browserul preferat.

Regula principală numărul 1 la navigarea pe Internet este să vă asigurați că browserul dvs. este actualizat. Amenințările, cum ar fi site-urile rău intenționate, malware-ul și kiturile de exploatare, pot să-și găsească drumul prin vulnerabilitățile pe care browserele out-of-date le lasă în urmă. În timp ce vă aflați la el, actualizarea altor software-uri pe dispozitivele de lucru păstrează amenințările bazate pe browser în găsirea altor modalități în sistemul dvs. Dacă IT nu acoperă deja acest lucru, actualizați-vă compresorul de fișiere, programul anti-malware, aplicațiile de productivitate și chiar playerele media. Este o sarcină obositoare și de multe ori consumatoare de timp, dar – să spunem – actualizarea face parte din proprietatea software-ului. Aveți posibilitatea să utilizați un program de actualizare a software-ului pentru a face mai ușor de manevrat.

Dacă aveți programe software pe care nu le mai utilizați, puteti sa le dezinstalați. Să fim practici: Nu există nici un motiv să păstrați software-ul dacă ați încetat să îl utilizați sau dacă este doar o parte din bloatware care a venit cu computerul. De asemenea, este posibil ca, din moment ce nu utilizați acel software, este incredibil de depășit, făcând o cale ușoară pentru hackeri să le exploateze. Deci, fă-ți o favoare și scapă de ele.

 

Cunoașteți browserul dvs. și profitați la maximum de caracteristicile acestuia. Browserele de astăzi ca Brave, Vivaldi și Microsoft Edge s-au lansat destul de diferit decât predecesorii lor. În afară de sistemele lor atrăgătoare de personalizare, aceștia se laudă, de asemenea, că sunt în siguranță implicit. Spre deosebire de acestea, browserele care s-au aflat de-a lungul timpului continuă să îmbunătățească aceste aspecte, precum și versatilitatea și performanța acestora.

 

Luați în considerare instalarea aplicațiilor care funcționează cu un alt nivel de protecție. Există o mulțime de aplicații de browser fantastice pe care un angajat (care are o ccunostinte de confidențialitate și securitate) poate profita din plin. Blocatoarele de anunțuri, de exemplu, pot elimina anunțurile pe site-uri care au fost folosite de actori rău intenționați înainte de campaniile de publicitate malware. Analizoarele de blocare permit unui utilizator să blocheze trackerele de pe site-urile care își monitorizează comportamentul și să adune informații despre ele fără consimțământul lor. Blocatoarele de script blochează sau împiedică executarea scripturilor de browser, pe care criminali le pot folosi în mod greșit. Alte aplicații, cum ar fi HTTPS Everywhere, forțează browserul să direcționeze utilizatorii către versiunile disponibile ale site-urilor HTTPS. Luați în considerare sandboxing. Un sandbox este un software care emulează un mediu în care se poate naviga pe Internet și se pot rula programe independent de obiectivul final. Este folosit de obicei pentru testarea și analizarea fișierelor pentru a verifica dacă acestea sunt în siguranță pentru implementare și executare. Nu spunem ca angajatii ar trebui sa stie cum sa analizeze fisierele Numai angajații care deschid în mod obișnuit atașamente din mesajele lor personale de poștă electronică, se duc în site-uri care pot fi considerate în cele mai bune cazuri nejustificate sau doresc să verifice programele de la furnizori terți, într-o configurație sigură care este izolată de rețeaua de birouri.

 

SĂ PRESUPUNEM CĂ SUNTEȚI O ȚINTĂ. NU MULȚI ANGAJAȚI AR DORI SĂ RECUNOASCĂ ACEST LUCRU. DE FAPT, S-AR PUTEA SĂ VA NU FI TRECUT PRIN MINTE PÂNĂ ACUM. MULTE ÎNTREPRINDERI MICI, DE EXEMPLU, AR DORI SĂ CREADĂ CĂ NU POT FI ȚINTE DE ATACURI CIBERNETICE, DEOARECE INFRACTORII NU AR MERGE DUPĂ “NOI SUNTEM O FIRMA MICA”. DAR DIVERSE ANCHETE, INFORMAȚII ȘI CERCETĂRI RELEVĂ O POVESTE DIFERITĂ.

 

Angajații trebuie să își schimbe gândirea. De fiecare dată când sunem online la serviciu, fie din motive întemeiate sau nu, punem expune la risc compania. Deci, trebuie să luăm inițiativa de a căuta în siguranță, de a adopta cele mai bune practici în materie de cybersecurity și de a adopta sesiuni de informare cu mintea deschisă. Realizați faptul că în mediul de birou sunt multe lucruri în joc, iar un singur clic pe un link poate adistruge o întreagă afacere. Vrei să fii persoana responsabilă?

 

Suntem împreună online: si cei buni si cei raiCând vine vorba de a împiedica amenințările online să se infiltreze rețeaua organizației dvs. și să păstrați securitatea datelor companiei și clienților, este adevărat că acestea nu mai sunt doar probleme IT. Cybersecurity și intimitatea sunt și ar trebui să fie preocuparea fiecărui angajat – de la simplu utilizator până la nivel managerial și executiv. Într-adevăr, nimeni nu ar trebui să fie scutit de formarea continuă în domeniul securității informatice Dacă fiecare angajat poate să adere la orientarea simplă de mai sus, considerăm că organizațiile de toate dimensiunile se află deja într-o poziție de securitate mai bună decât înainte. Totuși, acesta este doar primul pas. Încă există nevoia ca organizațiile să își evalueze cerințele de securitate cibernetică și de confidențialitate, astfel încât aceștia să poată investi în mod eficient în instrumente și servicii care să contribuie la asigurarea unui mediu de lucru sigur.  Stai in siguranta!